Пожелания | TV Programa | Имен ден | Онлайн речник | Евтини билети | Любовен хороскоп

рожден ден
 

Идеи за парти за рожден ден:

Получете най-добрите идеи за това какво е необходимо, за да се получи едно добро парти. Препоръчани места за провеждане на партита и организиране на детски рожден ден.

Няколко съвета за перфектно парти за Рожден ден

Със следващите няколко съвета се надяваме да ви помогнем без стрес и притеснения да подготвите незабравимо парти за вашия или нечий друг рожден ден.

Подготовката

Поканете гостите си със стил, като подготвите красиви, лично адресирани покани. В тях посочете мястото, деня и часа на партито, както и ако има някакъв Dresscode (напр. елегантно облекло, маски и др.). Естествено трябва да ги изпратите навреме, като може да помолите за отговор по телефона или електронната поща до една седмица.

Съобразете броя на гостите с помещението, в което ще е партито. Броят на жените и мъжете от гостите трябва да бъде долу-горе равен, за да се запази добрият баланс. Във ваш интерес е да не каните само двойки; соло участниците придават раздвиженост и разнообразие на купона.

Декорацията

В случай, че партито не е в заведение със собствена украса, предвидете разноцветни балони и други парти декорации, за да създаде приятна и празнична обстановка.

Ако правите тематично парти, предвидете възможността, че някой от гостите може да не е спазил дрескода. Имайте под ръка няколко подходящи аксесоара, които да раздаде на "забраванковците".

Музиката

Когато ангажирате професионален DJ, важно е предварително да обсъдите с него музикалните желания на гостите. DJ трябва да се грижи за настроението на всички, а не да утвърждава собствения си вкус.

В случай, че сами ще се грижите за музиката на партито, постарайте се да разполагате с музика, която да отговаря на предпочитанията на гостите Може дори да ги помолите да донесат любимите си дискове.

Ако партито е в по-тесен кръг и някой от компанията свири на китара, предварително уточнете с него репертоара. Дори може да принтирате текстовете на песните и да ги раздадете в подходящия момент.

Хапване и пийване

Яденето и пиенето са въпрос на вкус и личен избор. Приготвяйки менюто, се съобразете с вкусовете на гостите – постарайте се да има за всекиго по нещо.

Съветваме ви да предпочетете малки хапки и сандвичи, дребни сладки, ядки. Особено ако партито ще е многолюдно.

Не сервирайте всичко наведнъж и си оставете поне 1 чиния с хапки и няколко бутилки от питиетата в резерв, в случай че партито се проточи по-дълго от предвиденото или дойдат повече гости.

Ако обстоятелствата позволяват, най-удобният вариант е поръчването на кетеринг фирма, която да достави на място вкуснотиите.

Не забравяйте тортата и свещичките за нея.

В случай, че партито е домашно, може да се ориентирате към използване на покривки и прибори за еднократна употреба. Има много красиви и оригинални предложения, а разчистването след това е неимоверно бързо.

Специални изненади

Помислете за някакви интересни игри, които да привлекат вниманието на гостите и да внесат непосредственост и смях в общата атмосфера, особено когато партито продължава по-дълго. Подходящи са кратки викторини с въпроси за обща култура, тип “Стани Богат” и малки символични награди. Може да опитате и хазартни игри като бинго или покер, ако аудиторията ви позволява (хубаво е по-голямата част да са запознати с правилата).

Може да си подготвите дребни подаръчета, които да раздадете на гостите си като спомен от вашето парти.

Последната проверка

Проверете дали имате достатъчно прибори, съдове и чаши.

Изстудени ли са напитките, има ли достатъчно лед?

Пригответе вази за цветята. Крайно неучтиво е да оставяте букетите където ви падне, само защото не сте помислили прдварително за това.

В случай че партито е в дома ви, по възможност приберете малките и чупливи предмети, за да не пострадат по време на купона. Освободете достатъчно място, така че гостите ви да се чувстват комфортно.

Предвидете място, където ще поставяте подаръците.

Всички статии:

Места за провеждане на детски рожден ден

Идеи за детски рожден ден

10 грешки при организацията на детско парти

Няколко съвета за перфектно парти за рожден ден

 

Условия за ползване | Политика за поверителност | За реклама | За контакт

© 2009-2024 Rojden-den.net