Пожелания | TV Programa | Имен ден | Онлайн речник | Евтини билети | Любовен хороскоп

рожден ден
 

Подаръци и цветя:

Получете най-добрите идеи за това какъв подарък да купите на мъж, жена или дете, подарък според зодията, кое цвете и какъв букет за какъв повод е подходящ и др.

Красивият букет e част от всеки подарък

Цветята много често казват повече от това, което сами се осмеляваме да кажем. От векове те носят различна символика, която много пъти се е променяла, но са останали някои общи послания.

Едно от най-популярните цветя - розата, в зависимост от цвета си може да изразява различни чувства. Червената роза е запазеният символ на любовта. Тя се поднася само когато искаме да кажем "обичам те" и в никакъв друг случай. Пъпката на червена роза означава силни чувства, които обаче трябва да бъдат запазени в тайна. Бялата роза символизира вярност и непоквареност, тя казва "довери ми се". Жълтата говори за приятелство. Леко отворена, жълтата роза пита "Обичаш ли ме още", а значението на съвсем разтворен жълт цвят е "Моля те, върни се”. Розовата роза е символ на пълно щастие и удоволствие, но също така носи и посланието на тайната любов и признава "Сърцето ми ти принадлежи". Напълно разцъфнал, цветът й казва "Вярвай на това, което говоря и правя". Полуотвореният розов цвят говори, че любовта е истинска. Комбинацията от бели и червени рози означава "близост завинаги". Значение има и броят на розите, които се поднасят. Едно цвете носи посланието за любов, 12 рози изразяват благодарност и уважение, 25 се изпращат за поздравления, а класически букет от 100 или 50 рози носи символът на вечната любов.

Много хора определят карамфила като старомоден и консервативен, но напоследък той отново излиза на мода. Има голямо разнообразие от цветове, издържа дълго време във ваза и е подходящ за модерните интериори. Карамфилът символизира любов, очарование и изисканост. Светлочервените карамфили изразяват възхищение, тъмночервените - любов, а белите означават чиста любов и късмет. Пъстрият цвят на карамфила носи посланието, че любовта е отхвърлена, а жълтият говори за надменност.

Като цяло пролетните цветя символизират радостта от живота. Зюмбюлът е цветето на бодростта и е много подходящ за подарък на хора, които се занимават със спорт. Синият зюмбюл значи постоянство, а белият, освен красота и чар, изразява и неизказаното послание "Гордея се с теб". Жълтият зюмбюл, който се среща по-рядко, говори за ревност. "Обичай ме" е значението на нарциса. Традиционното значение на виолетките е скромност и сдържаност. С букет иглики признаваме "Не мога да живея без теб". Друго много обичано пролетно цвете - лалето, носи посланието на перфектния любовник. И при него има значение цветът - червеното лале заявява "Повярвай в любовта ми" и е своеобразна декларация на чувства, а жълтото лале е израз на слънцето и радостта.

Ирисът е цветето на надеждата и вярата. С него можем да кажем "Моите комплименти" или да признаем на някой близък "Твоето приятелство значи много за мен". Красота, интелигентност и скромност символизира момината сълза, която освен това говори на този, за когото е предназначена "Ти направи живота ми пълен и съвършен".

Божурът изразява стеснителност, но олицетворява и щастливия брак. Червеният мак пък е цветето на удоволствието, белият - на утехата, а жълтият - на богатството и успеха.

Гладиолата е цветето, с което можем да кажем "Аз съм искрен с теб".

Орхидеята е класическото цвете на красотата, елегантността и изтънчеността и носи послание на любов и ласкателство.

Бръшлянът, често използван при аранжировка на букети, символизира съпружеската любов, верността и приятелството. Имелът носи послание на обич и превъзмогване на трудностите, а миртата, която е еврейският символ на брака, означава любов. Палмовите листа още от древността са символ на победата и успеха.

Освен значението на цветята, послание може да се отправи и със самия цвят на букета. Цветовете имат не само естетическо въздействие, но могат да успокояват или да стимулират, да повишават настроението.

Червеният цвят действа стимулиращо и с него трябва да се внимава, а лилавият влияе успокояващо и отпуска напрежението. Жълтият, който се асоциира със слънцето, подобрява настроението, носи радост и топлина, той е цветът на общуването, активността и откритостта. Оранжевото е цветът на оптимизма. Зеленото понякога се пренебрегва и се възприема само като аранжировка при букетите, но не бива да е така - този цвят се свързва с природата и с усещането за спокойствие. Синьото е цветът на покоя, а розовото дава чувство на радост. Бялото означава пълна откритост, но, ако се подарява букет с бели цветя, трябва да се има предвид, че в някои страни в Азия това е траурен цвят.

Ако искаме да поднесем увереност, солидарност и активност, трябва да изберем цветя в червено и жълто. Това е и подходяща комбинация, ако поднасяме букет на мъж, макар че според европейския етикет букет на мъж по принцип не се подарява.

Вижте още идеи за подаръци!

 

Условия за ползване | Политика за поверителност | За реклама | За контакт

© 2009-2024 Rojden-den.net